About me

 

 Lieve Pranasouls,

 

Ik zal me even voorstellen voor de mensen die mij nog niet gezien of geproken hebben.

 

Mijn naam is Cynthia Schroo, geboren in 1987 en opgegroeid op het mooiste eiland van Nederland ;) namelijk Terschelling.

Ja uiteraard super trots op en ooit... gaan wij terug want een eilander wil altijd terug naar zijn roots.

Maar ik ben voorlopig nog niet klaar hier in t'gooi.

 

Als kind was ik een verlegen meisje met Eczeem die altijd bezig was met dieren en natuur daar voelde ik me in mijn element. Ik was altijd een beetje een rare denk ik hahaha. En hoewel ik zeer creatief was maar ook erg gevoelig en dyslectisch heb ik daar door het huidige schoolsysteem niks mee gedaan en heb ik eigenlijk nooit echt mijn passies gevolgd. Ik dacht eigenlijk dat ik gewoon nergens echt goed in was en nergens voor gemaakt was. Klinkt zielig he maar dat valt best mee, het gebeurt erg vaak en daar wil ik dus wat aan doen.

 

Het liefst wilde ik Herpetoloog worden eigenlijk het gene wat Freek Vonk nu heel goed doet maar ik was niet goed genoeg in studeren. Na een aantal verkeerde school keuzes (geen spijt van want ik heb er genoeg geleerd toch) Natuurlijk weer terug naar werken in de horeca en was ik al snel niet meer dat verlegen meisje en vond ik het omgaan met mensen fantastisch. Toen ik eenentwintig werd ben ik samen met mijn partner verhuisd naar 't Gooi, en wow wat was dat wennen.

 

Toen we twee jaar erna samen een huis kochten kon ik het natuurlijk niet laten een hond te nemen en dan wel een Duitse Herder (want dat is mijn lievelingshond).

 

Dus namen we Dex als pup in huis en ik wilde veel met hem sporten en gehoorzaamheids- cursussen doen om maar te laten zien hoe leuk deze honden zijn. Ik wilde er ook mijn werk van maken want trainen met de hond is ook 1 van mijn passies! Honden houden van werken en ik houd van werken met honden.

 

Dat ging niet helemaal volgens plan want op bepaalde momenten was Dex heel nerveus en blafferig. Ik snapte er niks van want ik oefende alles veel beter dan mijn medecursisten, maar toch leek hij niet gehoorzaam. Ik was de hoogste in rang, liep als eerste de deur uit ach je kent al die regeltjes wel maar toch deed het niks.  Todat Cesar millan in beeld kwam en ik erachter kwam dat het niet aan de discipline lag maar aan mijn eigen energie. Ik zette mijn plan om mijn werk ervan te maken maar even op een laag pitje, en ging met mezelf aan de slag.

 

De momenten dat Dex zo nerveus was waren de momenten dat ik angstig en paniekerig was in mijn hoofd. Volgens Cesar Millan moet je in het nu zijn om een goede baas te zijn en dus kan meditatie helpen.

 

En dat lieve mensen heeft me gebracht tot waar ik nu ben!

 

Na vele yoga en meditatielessen ging ik van de ene yoga opleiding naar de andere want in Yoga ben je natuurlijk never nooit uitgeleerd!

  • Hatha yoga basis opleiding (yogapoint)
  • Yinyoga opleiding (yogagarden)
  • Alle fundamentals Restorative yoga (van Veda Ela)
  • 200 tot 500 uur Pralaya yoga opleiding van Yogasite (doe ik als bijscholing tussendoor)
  • Vinyasa bijscholing Marlene Hennie
  • diverse workshops en masterclasses
  • Eind Maart 2020 Meditatie en yoganidra opleiding in Goa India

 De angsten zijn weg, ik had uiteindelijk een rustige en lieve hond Dex die inmiddels helaas net is overleden op 31 Mei 2018. Uiteraard wordt deze hond heel erg gemist en zal ik door Dex nog een hoop mensen inspireren. Een hondenmens blijft een hondenmens dus sinds de winter van 2018 ben ik weer een trotse baas van een hele knappe oud duitse herder genaamd Milan! Ik ben dus intens blij met het feit dat ik geen makkelijk hondje heb gehad aan Dex en dat ik de grootste leermeester voor mijn leven gewoon in huis had.

En Milan? Die lijkt totaal niet op Dex ;)

 

Ik heb dus weer geleerd mezelf te zijn en heb mijn passies gevonden. Het meest blij wordt ik van Yoga of Hoopdance lesgeven en met de hond bezig zijn en ik daarmee dus mensen blij mee kan maken en inspireren.

 

Door mijn verleden en mijn jeugdige kijk op Yoga en meditatie wil ik ook jongeren en kinderen enthousiasmeren al vroeg met yoga en meditatie te beginnen. En dat hoeft helemaal niet op een zweverige manier! Want Yoga is mega Hip

 

Houd mijn posts en vlogs in de gaten en je zult me geloven ;)

 

Meditatie is iets leuks

Dus Let's get Zen

Namaste Cynthia